Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Őszi szünidőben

• Publikálva: 2004.08.30. 09:45

Alig kezdődött el a tanév, a múlt héten máris vakációztak az iskolások. A néhány napos szünidőben ezúttal is kínált kikapcsolódási lehetőséget a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. Őszi szünidő elnevezésű rendezvényük a Helyőrségi Klubba várta a gyerekeket.

- Immár hagyomány intézményünk életében, hogy az iskolai szünetekben hasznos elfoglaltságot biztosítunk a kicsiknek. Ezúttal is gazdag volt a programkínálat. A megnyitót követően játszóházak keretében gyurmázhattak, fonhattak, gyöngyöt fűzhettek az érdeklődők, majd táncház és különféle produkciók szórakoztatták őket.

Hasznos időtöltés a szünidőben.Ételkóstolóval egybekötött élelmiszer-bemutatót tartottunk, majd az egészséges életmód rejtelmeibe vezettük be a résztvevőket - mondja Unyi János, a zalaegerszegi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője. - Száztíz gyermek jött el rendezvényünkre, főként intézményünk kliensei és szüleik. Valamennyien jól érezték magukat, oldott volt a hangulat. Biztos vagyok abban, hogy sokkal elevenebbé és életszerűbbé tehető a rendezvény által kapcsolatunk a gondozottak és a családsegítők között.

Az idei őszi szünidőt saját költségvetésének terhére rendezte a szolgálat. Ám bíznak abban, hogy a téli szünidei program megszervezéséhez kapnak támogatást a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumtól. A négynaposra tervezett rendezvény finanszírozása érdekében most pályáznak.